+31 (0)40 - 2040355

Fijnmechanisch bankwerken

Met het fijnmechanisch bankwerken wordt onder een microscoop de finishing touch op een fijnmechanisch verspaand component aangebracht. Het eindresultaat wordt bereikt met een combinatie van technieken afbramen, vijlen, polijsten en schuren. Met vakmanschap en ervaring gaan wij verder waar onze meest geavanceerde machines de grens bereiken. Door een combinatie van vakmanschap en goede meetapparatuur, weten wij op de kleinste vlakken de kleinste details aan te brengen.

Dit doen wij voor onderdelen die bijvoorbeeld ingezet worden in toepassingen zoals een elektronenmicroscoop.

Vlakleppen

Met vlakleppen kan een werkstuk worden voorzien van een uitzonderlijke vlakheidstolerantie en ruwheidseis. Het product wordt met leppasta op een roterende schijf geplaatst. Door zowel de schijf als het product onregelmatig te roteren, wordt zowel van product als schijf materiaal afgenomen. 

We zijn in staat om vlakken te leppen met een oppervlakteruwheid van 15 nm en een maatnauwkeurigheid onder 1 µm. In het verleden hebben we veel ervaring opgedaan met het leppen van cd-matrijzen. Deze expertise staat nu tot de beschikking voor zeer nauwkeurige machineonderdelen en componenten.

Het leppen wordt veelal ingezet om een honderd procent vlak referentievlak te verkrijgen alvorens de opeenvolgende bewerking uitgevoerd kan worden.

Polijsten

Naast vlakleppen zijn we in staat om zeer kleine profielen te polijsten naar een ruwheid van 0,05 Ra.

Goede structuur om de hoge kwaliteit te waarborgen.

Hans Bakker Managing Director Job Precision

Ontdek de mogelijkheden van Job Precision.